DAQUIRY STAWBERRY

Το Daiquirí είναι επίσης το όνομα μιας παραλίας και ενός σιδηρουργείου κοντά στο Σαντιάγο της Κούβας. Το ποτό υποτίθεται ότι εφευρέθηκε από έναν Αμερικανό μηχανικό εξόρυξης, που ονομάστηκε Jennings Cox , ο οποίος ήταν στην Κούβα την εποχή του ισπανικού-αμερικανικού πολέμου . Το ποτό όμως έγινε δημοφιλές στη δεκαετία του 1940. 
Η διανομή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου έκανε το ουίσκι και τη βότκα δύσκολο να έρθουν κοντά, αλλά το ρούμι ήταν εύκολο να ληφθεί λόγω της πολιτικής του Προέδρου των ΗΠΑ Franklin D. Roosevelt , η οποία άνοιξε εμπορικές και ταξιδιωτικές σχέσεις με τη Λατινική Αμερική. 
Η πολιτική καλών γειτόνων, γνωστή και ως το παν-αμερικανικό πρόγραμμα, βοήθησε τη Λατινική Αμερική να είναι της μόδα. 

Κατά συνέπεια, τα ποτά με βάση το ρούμι (που κάποτε θεωρούνταν η επιλογή των ναυτικών) ήταν μοντέρνα και το daiquiri είδε μια τεράστια αύξηση σε δημοτικότητα στις ΗΠΑ.Η βασική συνταγή για ένα daiquiri είναι επίσης παρόμοια με τους Βρετανούς ναύτες που έπιναν στο πλοίο από το 1780 ως μέσο για την πρόληψη του σκορβούτου. 
Μέχρι το 1795 η συνταγή περιείχε ρούμι, νερό, ¾ ουγκιά χυμού λεμονιού ή ασβέστου και 2 ουγγιές ζάχαρης. 
Αυτό ήταν ένα συνηθισμένο ποτό σε όλη την Καραϊβική, και μόλις ο πάγος έγινε διαθέσιμος, αυτό συμπεριλήφθηκε αντί του νερού.

Σερβίρεται σε ποτήρι coupe ή χαμηλό old fashioned.

get our latest news

Subscribe Our
Newsletter

[mc4wp_form id="481"]