MOJITO

Το mojito είναι από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ παγκοσμίως και αν είσαι λάτρης των κοκτέιλ-ή και όχι- σίγουρα θα το έχεις δοκιμάσει!

Οι ρίζες του δε βρίσκονται αλλού παρά στην όμορφη Cuba! Σε μία περίοδο που το περισσότερο ρούμι εξαιτίας των ζυμελαίων και άλλων βλαβερών στοιχείων, δεν ήταν πόσιμο. Σύμφωνα, όμως, με την ιστορία, αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για έναν Κουβανό αγρότη. Εκείνος, λοιπόν, είχε ένα μπουκάλι φτηνό ρούμι και για να το κάνει πιο εύγευστο έτσι ώστε να μπορέσει να το πιει, προσέθεσε lime, λίγο χυμό από ζαχαροκάλαμο και μια χούφτα μέντα και τη συνέχεια τη φαντάζεσαι!Κατά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ, η Havana έγινε η αγαπημένη περιοχή των Αμερικάνων που ήθελαν να απολαύσουν το ποτό τους.

Το mojito ταξίδεψε από τις φάρμες, όπου είχε ξεκινήσει, στις παραλίες, την πρωτεύουσα αλλά και τα ενδότερα της χώρας. Τότε ήταν που του προστέθηκε ανθρακούχο νερό και πάγος ενώ άρχισε να σερβίρεται σε ψηλά ποτήρια.Όσον αφορά τη συνταγή του mojito, ακόμη και στις μέρες μας, αυτή ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η οξύτητα του lime, το πόσο έντονη είναι η μέντα και φυσικά τη γεύση από το ρούμι. Παρόλα αυτά τα βασικά υλικά είναι άσπρο ρούμι, ζάχαρη, lime, φύλλα μέντας και παγάκια.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως:

•Dirty mojito με μαύρο ρούμι και μαύρη ζάχαρη
•Virgin mojito ή αλλιώς nojito χωρίς αλκοόλ
•Morelli mojito με redbull αντί σόδας και raspberry βότκα
•Mojito royal με σαμπάνια αντί σόδας
•English mojito με gin αντί ρούμι
•Mexican mojito με τεκίλα αντί ρούμι
•Greek mojito (φυσικά!) όπου το ρούμι αντικαθιστάται με Metaxa ή με μαστίχα
•Strawberry or Passion fruit mojito όπου προσθέτεις σιρόπι φράουλας ή φρούτων του πάθους στο κλασσικό mojito.

Σερβίρεται σε ψηλό & φαρδύ ποτήρι collins.

get our latest news

Subscribe Our
Newsletter

[mc4wp_form id="481"]